2012

November

Vecka 48

sam 3798Under tisdagseftermiddagen/kvällen var det pysselkväll på förskolan. Föräldrar, syskon, mormor/farmor, morfar/farfar alla lika välkomna att pyssla med oss! En mysig kväll med mycket skratt och pysslande! Äntligen fick vi äta fler pepparkakor! För goda blev dem vi bakade förra veckan!!

I slutet av veckan började det bli riktigt kallt ute, lite tjockare vantar,varmare kläder och mössor är ett måste nu!!

Vecka 47

sam 3792Under veckan som passerat förbi oss i en väldig fart har börjat öva luciasångerna. Lite nya sånger för oss alla är det, roligt! Barnen lär sig otroligt snabbt!

Vi har även bakat pepparkakor denna vecka! Pepparkakorna som vi bakade ska serveras på pyssekvällen som är nästa vecka.. Men självklart måste vi provsmaka så att pepparkakorna är goda och går att servera föräldrarna.

Vecka 46

sam 3587Många av de äldre barnen tycker om att måla flaggor... Flaggorna målas noggrannt och sedan gör barnen egna flaggböcker där de sätter in alla bilderna de gjort!
Koncentrationen är hög när det målas!

Vecka 45

sam 3650

Höstpromenader i närområdet blir det vid ett flertal gånge under hösten! Alltid lika spännande att leta lov och andra höstfynd!!

Vecka 44

sam 3612Höstlovet är här... För en del barn betyder det lite extra ledigt eller kortare dagar... Men på förskolan är det full rulle ändå... Massor av rolig lek hinner vi med!

En tur med sjörövar båten på gården hinner vi med under lovet!

Oktober

Vecka 43

Veckorna går fort framåt! Nästa vecka (v.44) är det redan höstlov... På förskolan den gångna veckan har en del barn varit på höstpromenad i området kring förskolan - massor av fina höstlöv hittades! På gården finns också en massa löv som är väldigt roliga att leka i! Lite kallare dagar har det varit i veckan men samtidigt riktigt fint höstväder!
Under den gångna veckan har vi arbetat med FN tema - med inspiration utifrån FN dagen. Bland annat så har det bjudits på mat med ursprung från olika länder, allt från tacos till dansk flæskesteg.

bild

Vecka 42

img 1175 Besök på lekplatser i vår närehet är uppskattat av både barn och vuxna på förskolan!

Denna vecka har en ny flicka börjat på vår förskola! Vi hälsar henne och hennes familj varmt välkomna till oss!!

Vecka 41

sam 3540Under veckans gång har vi på förskolan förberett en del inför helgens fixardag för föräldrarna och personalen.. Bland annat så har några av barnen tvättat lekstugan.. Mycket roligt med allt vatten!

Vi tackar även alla föräldrar som var med på fixardagen och fick ordnat en hel del saker på förskolan - trots det inte allt för vackra vädret!

Vecka 40

bild 18Veckorna går fort - tänk redan är vi inne i oktober...

"Bassiluskan" är på besök hos oss och många näsor är snoriga, hostas gör det på flera håll...

Veckan har bland annat bjudit på utelek i höstvädret!

Hösten är verkligen här hos oss och som ett av barnen sa när vi var ute en eftermiddag "Man vet att det är höst, för det är bara i oktober som detblåsesr höstvindar"

Lite varmare kläder, mössa och vantar är att rekomendera - för både stor och liten...

September

Vecka 39

sam 3426Denna vecka har bjudit på fotografering! En spännande förmiddag där alla var väldigt finklädda!

Skoj! Nu håller vi tummarna för att alla bilderna blir bra!

Måndagen var spännande, det hade ryktats om att dockis inte skulle gå att känna igen när barnen kom tillbaka efter helgen! ”Fröknarna” hade nämligen planeringsdag under föregående fredag! Så en ”ny” dockis mötte barnen när de kom på måndagsmorgonen…

sam 3397I veckan som gått har vi varit på höstpromenader, arbetat med diverse olika material och givetvis mycket mycket mer…..!

Vecka 38

Ännu en vecka har sprungit förbi...

Gympan för den äldre gruppen har börjat på "riktigt" och många tyckte det var riktigt skoj att vara igång igen! Även den yngre gruppen har börjat så smått med sin rytmik, lite sång, rörelser och varför inte lite dans också när musiken ändå är igång!

Onsdagen bjöd på utelek för alla på förskolan... Fint väder var det men brrr vad kallt det var! Vantar, mössa och lite andra varmare kläder bör finnas på facken till barnen nu när det börjar gå mot höst...

Under torsdagar innan maten har hela förskolan en gemensam samling. I denna samling står allsång på schemat! Väldigt uppskattat av både stora och små! Vi har lärt oss några nya sånger som varje vecka står med i "allsångshäftet"... Sångerna börjar vi så smått lära oss nu efter någon veckas övande!

Vecka 37

En bild säger mer än tusen ord - därför tar vi tre bilder på en och samma gång!

milton vendela och inez

viola hller

Vecka 36ystad 004

Veckan har fortsatt i samma spår som föregående vecka...

Den äldre gruppen har fortsatt med arbete kring färg och skapande, arbete med montessorimaterialet och arbete med havs/strandlandskapen... Ett "gäng" har gjort såpbubbleteckningar, spännande och lite annorlunda sätt att få jättefina målningar på!

Den yngre gruppen har under veckan gjort en del småutflyckter till grönområden i närheten av förskolan. Där har de lekt med några bollar de haft med sig, letat "näsor" från Lönnar, tittat på en omogen kastanj och upptäckt att kastanjerna är vita och lite mjuka innan de blir "riktiga" kastanjer! Ett besök hos ankorna i Norra promenaden har den yngre gruppen också gjort! Ankorna smaskade glatt i sig allt bröd som togs med till dem.sam 3239

Under veckans gång har det hunnits med en hel del lek också! Både lek inomhus i bl.a. dockis och lek utomhus. Gården börjar även ta form och vi har bl.a. fått en större sandlåda med massor av ny fin sand i! Vaktmästarna har även byggt ett fint "vindskydd" till oss där många mellanmål kommer att ätas!

Augusti

Vecka 35sam 3197

Veckan har bjudit på lite av varje...

I den äldre gruppen har barnen arbetat med lite av varje.. Några barn har arbetat med färg och skapande i olika former, andra har arbetat med montessorimaterialet och ytterligare några har varit på stranden och samlat lite stenar och sand till ett havs/strandlandskap.. Mycket spännande under förmiddagarna med andra ord!!
Den yngre gruppen har också gjort spännande saker.. Bland annat så har de varit och kastat skräp på återvinningsstationen vid coop, mycket som skulle slängas resulterade i flera besök! Men lika spännande varje gång!! sam 3216

Under torsdagsförmiddagen drog ett väldigt oväder in över stan med både regn och åska! Åskan höll i sig länge och väl, regnet öste ner under tiden. Ganska spännande att kika ut genom fönstren, stora vattenpölar (eller sjöar är kanske rätt ord för hur det såg ut på gården) blir det snabbt eftersom regnet ÖSER ner!!
Så när det är dags att bege oss ut efter lunch är det regnbyxor och stövlar som gäller! Massor med roliga vattenlekar blir det hela eftermiddagen! Vattenbanor byggs i sandlådan och båtar sjösätts!

Vecka 34

Ännu en vecka är till ända... Tiden bara springer iväg! Men en hel del saker hinner vi med på förskolan trots allt...!

xVi välkomnar ytterligare tre barn som börjat hos oss denna vecka! Vi hoppas de ska trivas hos oss!

En del lek på gården har det blivit denna vecka! Vi måste passa på när vädret är på rätt humör! Men även onsdagens regn trotsade en del av oss och var ute på gården ändå! En STOR vattenpöl blev det när inte brunnen på gården han få undan allt vatten...

Då det nästan alltid blåser mycket på vår gård so passade vi på en eftermiddag att göra drakar av påsar och snöre. Jätteroligt!! Helt plötsligt blev den ständigt hårda vinden runt huset väldigt rolig!

sam 3136Under veckans gång har det även hunnits med en hel del lek både inne och ute. Några barn har valt att spela spel, andra har jobbat med material, lekt i dockis har också hunnist med. Massvis med roliga saker!

Vecka 33

sam 3115

De allra flesta barnen och "fröknarna" är tillbaka efter sommarledigheten. 

Alla hälsas varmt välkomna tillbaka till förskolan och en ny spännande hösttermin!

Denna vecka har två nya barn börjat hos oss! Vi hälsar självklart dessa barn välkomna till oss och hoppas att de ska trivas på vår förskola! Det har även börjat en ny "fröken" på förskolan. Välkommen säger vi även till henne!

Under veckan har vi provat att leka i de "nya" rummen... De måste ju testas och se om de är bra! En del utelek har det också blivit. Man måste passa på att vara ute när vädret är fint! Och dessutom har vi ju en stor gård med en hel del gräs att springa på.

Vecka 32

Efter några veckors ledighet är det åter dags att återgå till vardagen och det innebär för oss att vara på förskolan och hitta på med en massa spännande saker! En ganska så lugn vecka för oss som är tillbaks efter sommarledigheten är över.. Lite barn och lite personal...

Lite smått förvirrat för oss som varit på förskolan, -var är nu de olika sakerna?? En omändring efter ventilationsbygget har gjorts... Bland annat så har "dockis" flyttat och hamnat i ett annat rum. Bara en sådan sak kan ställa till det för oss alla. Lika så har den yngre gruppen fått ett nytt rum att ha som sitt "kryp in"...

Den kommande veckan droppar det in fler barn och personal... Vardagen börjar bli sig lik för oss alla!

Juli

Sommarledigt betyder juli för en hel del av oss! Men sommaren njuter vi av på förskolan också! Det lilla vi haft av sommar vill säga. Men mycket kan vi göra trots att vädret inte är vad vi önskat alla gånger....

bildkollage

På förskolan har vi haft en hel del för oss denna sommar.

Då det pågått ventilationsarbete på förskolan under en vecka har vi varit på "resande fot" under denna vecka. Veckan bestod av allt från besök på stranden, till Bönder i stan och lån av uteförskolan Bladlusens (bärfisens) lokaler i Öja. Även lån av en "frökens" trädgård där det bjöds på bland annat bad i poolen har hunnits med.

Givetvis har vi också passat på att leka på gräset på vår numera stora gård! Perfekt att springa på! Det är även perfekt att ha en och annan picknick på gräset och varför inte passa på att ta ut några bra böcker och läsa utomhus i solen!

Juni

Vecka 25

sam 3024En härlig modsommarfest hade vi under Onsdagen denna vecka!

Dans kring midsommarstången, god mat och många skratt bjöd dagen på!

Lappar med inbjudningar till de boende i husen kring förskolan hade satts upp för ett tag sedan, detta hade givit resultat. Ett härligt gäng äldre damer och herrar kom för att fira med oss! Om än på avstånd så var det väldigt trevligt att se så många glada människor som beskådade vår midsommarfesst!

Vecka 24

astrid torkar bordetUnder veckans gång har det varit en hel del "göra klart saker". Något som ska göras det med.. En del har följt med hem redan, annat kommer hem en dag inom det närmsta.

I veckan har hela förskolan haft brandövning! Alla barnen var jätteduktiga och tog sig snabbt ut till sandlådan (vår samlingspunkt). Väl i sandlådan räknades alla barnen in och sedan pratade vi om vad man gör och inte gör OM det skulle börja brinna på riktigt. Åter igen; alla barnen var jätteduktiga!

Vecka 23

skattjaktÄnnu en spännande vecka är förbi! Inte klokt vad veckorna och dagarna går undan...

Denna vecka har det varit övernattning på förskolan för 06:or och 07:or. Mycket Spännande!!

Det "tisslades och tasslades" en hel del under hela tisdagen om övernattningen, många förväntansfulla och spända barn.

Under "övernattningsfesten" hände en hel del roliga saker. Bland annat var det god mat (spaghetti och köttfärssås), glass och jordgubbar och inte att förglömma - SKATTJAKT! Med riktiga guldpengar i skattkistan!

vernattningKvällen innehöll många glada skratt - en kväll som varken barn eller vuxna glömmer på länge!

Maj

Vecka 22tgresan

Under veckan som gått har hela förskolan varit på besök hemma hos en av fröknarna.

Dagen bjöd på mycket spännande saker. Först bar det av med tåg. En kort resa men väldigt spännande tyckte många av barnen.

brandbilenVäl framme var det mycket lek i trädgården. Alla de barn som ville fick också prova att åka brandbil. Mycket uppskattat!!

Till lunch grillades det hamburgare, Mycket gott!

leahUnder eftermiddagen fortsatte vi att leka i trädgården. Det var fotbollsspelande, studsmattehoppande, cyklande på trehjuling och mycket mycket mer.

Vid 15.30 anländer vi till Ystad station med tåget. Ett glatt men trött gäng går av tåget och möter föräldrarna.

Vecka 21

sam 2676Denna veckan var aningens speciell, i alla fall torsdagen! Det var nämligen Förskolans Dag!

Detta firade vi genom att gå till stranden i det fina vädret! På stranden lekte vi i sanden, byggde sandslott och  badade tårna i havet. Många modiga barn och fröknar var det som vågade sticka i fötterna i det kalla vattnet.

Till lunch denna dagen passade vi på att grilla hamburgare på grillen vid stranden. Gott!!

Vecka 20

sam 2610En händelserik vecka trots att den varit väldigt kort! 

Veckan har bland annat bjudit på rabarbepajsbak. Några av barnen bakade under tisdagsförmiddagen rabarbepaj. Pajen serverades som efterrätt efter lunchen, något som var uppskattat av en del barn och inte lika uppskattat av andra.

sam 2630Under onsdagen var de två äldsta åldersgrupperna (06:or och 07:or) i väg på fotbollsturnering i Öja. Dagen började gråmulen med regnet hängandes långt ner men trots allt så blev det en solig och fin dag för fotbollsspelarna i Öja.

Barnen som var kvar på förskolan lekte i dockis, ritade, lekte med barbiedockor, byggde golvpussel och mycket mer.

Vecka 19

 Veckan som gått har varit en händelserik vecka!

Först och främst vill vi hälsa två nya flickor varmt välkomna till oss!

sam 2596Onsdagen bjöd på det årliga besöket på Ystad Djurpark! Många föräldrar var med i djurparken, något som var mycket trevligt! Det var en mycket trevlig dag för både vuxna och barn. Vädret var på vår sida och bjöd till och med på lite sol.

Första stoppet var på den stora lekplatsen vid grillplatsen, något som var mycket uppskattat av alla barnen. Sedan var det tid att gå och titta på alla djuren. En ganska lång runda att gå, men roligt var det att titta på alla djur.

sam 2588Dagen bjöd också på grillad korv, som smakade riktigt gott efter att ha gått rundan runt djurparken. 

På torsdagen stod det fotografering på schemat. En spännande förmiddag med mycket skratt och stoj. Alla barnen skrattade glatt när vi blev fotograferade ute på gräset och fotografen skojade till det med en anka han hade med sig.

Vecka 18

Under måndagen var vi mestadels ute hela dagen på förskolan. Till lunch grillade vi korv ute som vi sedan åt sittandes på filtar ute på "grönbetet". En mycket mysig stund.

Under veckans gång har de äldre barnen fortsatt göra handavtryck i gips, några har även hunnit måla sina handavtryck. Temat kroppen har fortsatt och de äldre barnen har gjort klart sina böcker som handlar om kroppen och dess olika delar.

April

Vecka 17

Under hela vecka 17 var det skräpplockarveckan, ett rikstäckande projekt från Håll Sveige Rent. Självklart var vi med och deltog i detta projekt!

img 1298Under torsdagsförmiddagen begav sig hela förskolan ut på skräpplockarjakt. De äldre gruppen fick en lite längre tur där de plockade en hel del skräp. Den yngre gruppen höll sig lite närmre förskolan (på andra sidan grannhuset) där de också hittade och plockade mycket skräp.Efter avslutad skräpplockarpromenad fick alla som deltagit ett diplom för att de flitigt varit med och samlat skräp i naturen.

Under fredagen gick vi till en lekplats i närheten av förskolan som upptäcktes under skräpplockarpromenaden. Det gungades, byggdes kojor och mycket mer under förmiddagen.

Vecka 16

Under veckan som gått har det börjat en ny fröken hos oss, vi hälsar henne varmt välkommen!

Veckan började i vanlig ordning med gympa för de äldre barnen. Denna vecka stod Miniröris 1 på schemat, efter det blev det två lekar; kom alla mina kycklingar och rockringsleken.

Under onsdagen var den yngre gruppen ute och lekte på gården. Det bakades kakor i mängder, milo l och theo vattnarstora som små, sedan såldes några kakor för en sten stycket. En tur till lekplatsen där det gungades lite blev det också under förmiddagen. På lekplatsen passades det på att titta på några fågelbajsar och gissa vilken fågel det varit som bajsat just där.

De äldre barnen satte undet onsdagen ihop en hylla. Alla fick vara med att skruva i skruvarna.

På onsdagseftermiddagen planterades lite nya blommor i krukorna ute på gården. De barn som ville fick vara med och hjälpa till.

På torsdagen tog den äldre gruppen bussen till biograf Scala där de skulle titta/lyssna på Djungelbandet. Mycket uppskattat av både barn och vuxna.

Den yngre gruppen var kvar på förskolan och gjorde hand- och fotavtryck. Spännande och lite läskigt på samma gång.

Vecka 15

Veckan som gått har varit lite förvirrande för alla, både personal och barn. Vilken dag var det egentligen?! När det var tisdag så var alla inställda på att det var måndag, med andra ord så ställde annandagpåsk till det en del för alla.

Denna veckan har det också börjat en ny pojke hos oss. Vi hälsar honom Hjärtligt välkommen till oss!

daniel och ellen frgsolenDe stora barnen har börjat göra handavtryck i gips denna vecka. Mycket spännande tyckte många av barnen.

En hel del barn har också varit sjuka denna vecka, det har varit feber, ögoninflamation och förkylning. En blandad kompott med andra ord.

Vecka 14

Denna vecka är det Påsklov och det betyder ledighet för en del barn. Men förskolan är öppen som vanligt, lite färre barn och personal bara.

I veckan som gått har vi gjort lite av varje, allt från lek utomhus till bakning.

vendela chokladbullar

Mars

Vecka 13

img 1254I veckan som gått har de äldre barnen haft gymnastik som vanigt. Denna vecka var det "miniröris 2" som stod på schemat, efter minirörispasset så blev det olika stationer i gympasalen, en station där man skulle balansera en ärtpåse på huvudet, en där man skulle hoppa i rockringar och den tredje och sista där man skulle gå balansgång. Barnen delades in i tre grupper och varje grupp blev tilldelade en station där de fick börja, efter en liten stund så bytade grupperna stationer så att alla fick prova på allting.

På torsdagen var det Påskfest för alla barnen på förskolan. Denna påskfest var lite speciell då vi hade en mamma (och två av hennes elever) på besök som gjorde ansiktsmålningar på alla de barn som ville. Dagen till ära hade vi allt från tigrar, clowner och vampyrer på besök. Målningen av alla barnen var mycket uppskattad från alla!

Vecka 12

På de äldre barnens gympa blev det denna veckan miniröris, som alla verkar ha kommit in i väldigt bra och känner sig trygga med. Efter miniröris rullade vi boll till varandra och sedan gick vi balansgång på linjerna i golvet. Det här med balansgång är inte helt lätt, för att göra det lite extra spännande kom några barn på att det fans hajar i det blåa (golvets färg).

Under de två senaste veckorna har det börjat en ny pojke hos oss. Vi hälsar honom varmt välkommen till oss på Ystad Montessori!

I veckan som gått har det varit mycket utelek på gården i det fina vårvädret. Barnen har byggt sandkakor, lekt Phineas and Ferb, kört bilar i sanden och haft kiosk med glassförsäljning i lekstugan.

En uppmaning till alla är att se över barnens ytterkläder på förskolan, då vi får väldigt varmt på vår gård på eftermiddagarna. Det är en period då man får ha med både lite tjockare kläderoch lite tunnare ytterkläder så att vi kan byta när det behövs.

Vecka 11img 1230

Under veckans gång har vi gjort lite av varje. Det har varit en hel del räknande, både i bland annat mattebäcker, med räknestavar och med stenar utomhus. En del lek med piratskeppet blev det också under veckans gång. Som vanligt inleds veckan med gympa för de äldre barnen. Denna vecka provade vi att göra kullerbyttor på madrass för de barn som ville och kände man inte för kullerbyttor kunde man rulla fram på madrassen. Sedan lekte vi "under hökens vingar".

Då det varit fint väder denna vecka har det blivit mellanmål ute vid två tillfällen. Riktigt varmt och skönt blir det på eftermiddagarna på gården när solen står på.img 1247

Mycket lek utomhus! Lite nya bilar hittade ut i vårvädret en eftermiddag, något som blev mycket uppskattat av alla barnen. Genast byggdes det vägar, parkeringar och annat skoj till bilarna. Stor som liten var involverad i byggandet!

Vecka 10

På gympan som de äldre barnen hade denna vecka blev det miniröris följt av leken "kycklingarna och vargen". En lek som var ganska så länge sedan vi lekte.

sam 2191Under onsdagsförmiddagen gick några av de äldre barnen och några av de yngre till Norra Promenaden för att mata ankorna. En tur till lekplatsen blev det också innan det åter var dags att gå tillbaka till förskolan. De barn som var kvar på förskolan målade, arbetade med olika material och lekte.

På torsdagen vaknade vi alla till snö. Något som det var blandade känslor kring på förskolan. Några tyckte att det var skoj andra tyckte inte alls att det var roligt.       De yngre barnen hade under torsdagsförmiddagen rytmik/gympa. De sjöng sånger om kroppen och gjorde rörelser till, de kröp, ålade och hoppade från ena sidan rummet till den andra sidan. Rytmik/gympapasset avslutas med en lugn och mysig avslappning/massagestund.

I veckan som gått har det även börjat en praktikant från Österportgymnasiet hos oss. En jättetrevlig tjej som ska vara hos oss i sex veckor. Många av barnen är redan mycket förtjusta och tycker mycket bra om henne.

Februari

Vecka 9sam 2178

I veckan som gått har de äldre barnen börjat göra månadsgubbar för mars månad.

Den yngre gruppen har under veckan varit ute mycket under förmiddagarna. De har lekt på gården men även passat på att gå på promenad i det fina vårvädret.

På torsdagen gjorde några av de äldre barnen tulpaner av papper och sugrör, inte helt lätt trots att det såg väldigt lätt ut.

sam 2194

Fredagen bjöd på mycket fint väder!

Dagen till ära blev det även en premiär! Och inte vilken premiär som helst utan "mellanmål utomhus premiär" blev det! Riktigt varmt och skönt blev det i solen på gården!

Vecka 8

För många barn innebar denna vecka sportlov och ledighet. De barn som var på förskolan denna vecka har gjort lite av varje, det har varit lek i dockis och i blåa rummet, pyssel i form av tulpaner (något som kommer fortsätta efter lovet) lite halsbands- och armbandstillverkning har det också hunnits med. sam 2096

Veckan inleddes med riktigt vårväder som vi självklart passade på att njuta av!! Men trots att det inte är strålande solsken så kan man vara ute och leka! Och ha minst lika roligt...

Vecka 7

På de äldre barnens gympa denna veckan stod det miniröris på schemat. Vi passade även på att prova kasta en boll i basketkorgen. Något som visade sig vara ganska så svårt i början, men efter att ha kastat den sam 2046mjuka bollen några gånger var det fler och fler som fick kläm på det. Vi han även med att leka en lek innan det var dags att byta om igen och gå tillbaka till förskolan.

Under måndagseftermiddagen var det många av barnen som målade i snön med vattenfärger. Många fina konstverk blev det!

På onsdagsförmiddagen var alla de yngre barnen ute och lekte på gården. De busade runt i snön och gjorde snökakor, snöbollar och en hel del annat skoj.

sam 2084

På den yngre gruppens gympa/rytmik har de börjat sjunga några nya sånger om kroppen. De sjunger bl.a. om vad ögonen gör, öronen osv. Sångerna har tillhörande rörelser som barnen snabbt lär sig och är mer än gärna med och gör dessa när sången sjungs.

Vecka 6

Måndag betyder gympa för de äldre barnen. Första riktiga gympan denna terminen är avklarad! Vilket gick jättebra! Alla var förväntansfulla och spända när vi lämnade förskolan. Alla barnen var jätteduktiga både på vägen dit/från och i gympasalen. Vi gjorde vår vanliga "miniröris" och lekte en lek, precis samma som vi gjort på vår gympa tidigare fast med större plats att röra oss på. Efter gympan valde några barn att prova duscharna, som visade sig vara varma och sköna och hade ett skönt varmt golv att gå på.

Efter en rolig gympa ser vi fram mot nästa veckas gympa!!

sam 2009På tisdagen kom det äntligen mer snö! Så eftermiddagen bestod av snölek utomhus, många snöbollar och snökakor! Några barn gick ut på "grönbetet" tillsammans med Caroline. Där lekte de i snön, provade att göra snögubbar (utan större framgång) och hade allmänt roligt! Snön tog även ett nytt tag under torsdagen då vi möttes av snöstorm? Stundvis under förmiddagen såg vi nästan inte till andra sidan gården. Ett hett samtalsämne av och till under dagen.

Under denna snöiga torsdagsförmiddag hade de yngre barnen gympa/rytmik, där de bland annat dansade, hoppade, kröp och snurrade. Gympan avslutades med en lugn stunds avslappning och massage. Barnen ligger på golvet och lyssnar på lugn musik, samtidigt rullar Anna och Lisa "piggebollar" (massagebollar) på deras ryggar. Något som är väldigt uppskattat av alla barnen.

I veckan som gått har de flesta barnen tagit hem sina alla hjärtans dagshjärtan. Lite tomt blir det allt i förskolans hall när allt fint pyssel åker med hem... De barn som inte tidigare tagit hem sina "paket" som de själva gjort har denna veckan tagit hem dem.

Januari

Vecka 5

I måndags var den äldre gruppen och tittade på gymnastiksalen på Ängaskolan. Självklart provade vi att springa i den, något som fungerade mycket bra! Gympasalen är lagom (liten)/stor för oss och det finns två jättefina omklädningsrum som vi kommer att använda oss av.

Under tiden som den äldre gruppen var på besök på Ängaskolan var de yngre barnen kvar på förskolan och lekte och njöt av att ha hela förskolan för sig själva.

I onsdags var det åter igen dags för visningsdag. Vi fick se många olika fina saker, allt från armband till legobilar. Alltid lika roligt!!

Torsdagen bjöd på snö och kallt väder! De äldre barnen passade på att vara ute och leka i snön tillsammans med Gina och Caroline. Det blev gjort snökakor, snöbollar och lite snöänglar. Ett besök på lekplatsen blev det också under förmiddagen.

sam 2006Tillsammans med Anki åkte två av barnen till biblioteket för att låna lite nya böcker.

Den yngre gruppen var inne i värmen tillsammans med Anna och Lisa. Där målade de, hade gympa och bara lekte och hade roligt.

(Bilden är från förra veckans "kompissamling")

Vecka 4

Barnen har denna vecka fortsatt att göra klart alla hjärtansdagspyssel och nästintill är alla klara! Så när barnen kommit hem glittriga och fina är det bara ett resultat av glatt pysslande.

I veckan har det även fortsatt vara några barn sjuka, feber, hosta och lite höstblåsor består kompotten av denna vecka.

img 1159Vid middagssamligen i tisdags funderade nog några av de äldre barnen  om Anki och Caroline blivit helt snurriga när de började rulla ut ett stort papper på golvet där samlingsmattan brukar ligga (som vid detta tillfälle var på tvättning). Frågorna var många kring varför vi rullade ut papper där... Tillsammans med ovetande barn ritar Anki en gubbe mitt på detta papper, barnen berättar gladeligen vad som ska finnas med på denna gubbe (ansikte). När ansiktet är ritat förklarar Anki för alla vad de ska göra, alla ska få fundera på Hur en bra kompis är! Inte helt enkelt, i början är det mycke prat om vad som görs av en "INTE bra kompis" men efter att ha blivit lite varma i kläderna så kommer det många bra tankar från alla barnen! Allt från att man ska lyssna på varandra till att man ska visa kärlek.

I torsdags föll det också (lite) efterlängtad SNÖ! Något som var väldigt uppskattat hos många av barnen! Under eftermiddagen gjordes det några snöänglar (mestadels sandänglar med en liten touch av snö) och några små snöbollar blev kastade ut från gården. Riktigt skoj med snö! Vi får hoppas att det blir lite till så vi åtminstone kan göra riktiga snöänglar och snöbollar!

Vecka 3

Nästan alla barnen är nu tillbaks efter jul och nyårsledighet! Välkomna tillbaka!! Och Hoppas att allas ledighet varit bra!

Alla, både barn och vuxna, börjar komma tillbaka in i vardagslunket och det mesta är sig likt sen förra terminen....

Den yngre gruppen har i veckan börjat med sin rytmik/gympa, vilket var mycket uppskattat! Vad gäller den äldre gruppens gympa väntar vi ett tag till. Då de börjar bli ganska så många barn i den äldre gruppen har vi bestämt oss för att försöka hitta en gymnastiksal dit vi kan gå med de äldre barnen för att ha gympa. När vi vet hur det blir med gymnastiksal eller inte så får ni föräldrar givetvis veta mer!

SAM 1986Under veckan som gått har det lekts och arbetats på precis som vanligt. Några av barnen har börjat göra pyssel inför alla hjärtansdag, en del av det kan ni se hängandes i grenen i hallen medans annat är lite "hemligt"... Det har varit lek i dockis, lek med barbie och matematikräknande i en salig blandning. Alltid lika roligt!

Under veckan som gått har vi även haft lite sjukdomar på besök, bl.a. har många barn klagat på huvudvärk och ont i magen.. Något som vi verkligen hoppas bara är på besök och inte tänker stanna något länge.

SAM 1989

Efter en eftermiddag utomhus med massvis med lek är det inte helt fel med en avslappnande stunds högläsning innan det är dags för mellanmål...